Aircoservice :
Uw aircosysteem geeft extra comfort in elk seizoen, goed onderhoud van dit systeem is daarom erg belangrijk om hoge reparatiekosten in de toekomst te voorkomen.
 
Elke auto airco lekt tussen de 8 en 10% per jaar, net zoals de olie en koelvloeistof van de motor, daarom is het verstandig elke 2 jaar een complete airco onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Er kunnen 2 verschillende soorten koudemiddel in een aircosysteem zitten, het type koudemiddel van de airco is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de auto en het type koelsysteem. Welk koudemiddel in het aircosysteem moet, vind je op een sticker onder de motorkap. Over het algemeen worden auto’s vanaf 2017 gevuld met het nieuwe koudemiddel R1234YF. Is de auto ouder? Dan wordt de airco gevuld met koudemiddel R134A. Wij rekenen voor deze complete onderhoudsbeurt €99,- voor een R134A systeem en €165,- voor een R1234YF systeem. In deze prijs zit het leeghalen van het systeem, inclusief het afvoeren van de oude olie t.b.v. de aircopomp, het controleren op lekkages en het weer afvullen van het systeem met nieuw koudemiddel en olie.
 
Bij stank, als u de airco aanzet, kan het zijn dat er schimmel in de luchtkanalen van het dashboard zit, dit kunt u vergelijken met schimmel op de muren in een huis, hierdoor kunnen er allergische reacties in de luchtwegen ontstaan waardoor u verkouden kunt worden.
Het reinigen van het luchtsysteem in het dashboard kost € 40,-, deze prijs is exclusief het vernieuwen van het interieurfilter, het is wel aan te raden om dit interieurfilter gelijk met deze behandeling mee te vervangen. De prijs voor het vernieuwen van het interieurfilter kost v.a. € 25,- ( deze prijs is afhankelijk van het type filter wat in uw auto zit )
 
Heeft u problemen met de airco? Of wilt u onderhoud laten uitvoeren? Een diagnose is bij ons altijd gratis en bij eventuele reparatie of onderhoud krijg u van ons vooraf een vaste prijsopgave.
 
Voor een afspraak, app, bel of mail via de contact buttons onderaan de site.
 
Voor aircoservice zijn we ook op zaterdag geopend van 10:00 tot 16:00.
Aircoservice-Autobedrijf-van-Batenburg-Den-Haag